Onze sponsoren
Agenda
10-10-2018
Herhalingsavond 20.00 - 22.00 uur. Locatie Brandweerkazerne Overasselt
22-11-2018
Herhalingsavond 20.00 - 22.00 uur. Locatie Brandweerkazerne Overasselt

Meer lezen

Cursussen

 

De reanimatie- en AED cursus
Voor een basale reanimatiecursus zijn geen toelatingseisen. Het is wel belangrijk dat u voldoende uithoudingsvermogen heeft, omdat reanimeren inspannend is. Deelnemen aan de cursus kan vanaf 13 jaar. Met een geldig reanimatiediploma kunt u zich opgeven voor een AED cursus.

 

N.B. Registratie bij Hartslag.Nu is mogelijk vanaf 18 jaar

Cursusduur

 Een beginnerscursus BLS (Basic Life Support oftewel basale reanimatie) + AED bestaat uit één avond van 3 uur. Na deze avond kunt u technisch goed reanimeren.

Herhalingslessen

Om deze vaardigheid te blijven beheersen dient u eens per jaar een herhalingscursus te volgen. Deze jaarlijkse herhalingscursus duurt één avond en duurt 2 uur. Op de website vindt u de data van de komende herhalingsavonden. U kunt zich aanmelden voor de avond die u het beste uitkomt via

AED.heumen@gmail.com

Geen kosten

Aan de basiscursus reanimatie en aan de herhalingslessen zijn voor u geen kosten verbonden. Het is daarom belangrijk dat u aan de oproep gevolg geeft en naar de herhalingsles komt, als u wordt opgeroepen. De instructeur moet immers toch worden betaald. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden, via de aanvullende verzekering, de kosten van een reanimatietraining. Na de cursusavond krijgt u van ons per e-mail een factuur. Wij verzoeken u om deze bij uw zorgverzekeraar te declareren en, na vergoeding, dit bedrag aan de AED-Stichting over te maken. Zo kunnen wij de lessen blijven bekostigen.  

 

Certificaat
Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat. Dit certificaat is één jaar geldig en kunt u verlengen door ieder jaar de herhalingscursus te volgen. Deze herhalingscursus duurt slechts één avond. Bent u aangesloten bij ons vrijwilligersnetwerk dan wordt na uw herhalingsles uw bevoegdheid automatisch door ons verlengd.

 

Cursuslocatie

 De Stichting geeft haar cursussen zoveel mogelijk in de Brandweerkazerne in Overasselt. Dit is aan de Kasteelsestraat 3

 

Tijd
Iedere cursusavond begint om 19.00 uur en de herhaling om 20.00 uur. In overleg kunnen we ook op andere tijden lesgeven.

 

Inbegrepen

 Wat kunt u verwachten op een cursus?

  • Kop koffie of thee;
  • Instructiemateriaal;
  • Gezellige cursusavond onder leiding van een vakkundige instructeur;
  • Aantekening op uw diploma (bij herhaling).


Aanmelden voor de cursus
Wilt u zich
aanmelden voor een nieuwe cursus reanimatie of heeft u al geruime tijd geen herhalingscursus meer gevolgd en wenst u weer eens opgefrist te worden? Neem dan contact met ons op! Cursisten die reeds in ons bestand zitten hoeven niet te reageren: u wordt automatisch jaarlijks door ons voor een herhalingscursus opgeroepen.
Opgeven kan door middel van het
aanmeldingsformulier op deze site.

 

 

Verenigingen en groepen

 Wilt u met uw vereniging of groep gezamenlijk een cursus volgen op een zelf gekozen locatie? Geen probleem! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

 

 

 

X