Onze sponsoren
Agenda
07-10-2021
do. 7 oktober. Herhalingscursus reanimatie en AED, 20.00 uur Brandweerkazerne Overasselt
04-11-2021
do. 4 november. Herhalingscursus reanimatie en AED, 20.00 uur Brandweerkazerne Overasselt
10-11-2021
wo. 10 november, herhalingscursus reanimatie in de Brandweerkazerne te Overasselt. Aanvang 20.00 uur

Meer lezen

Cursus Reanimatie en gebruik van de AED

 

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren, kan zich bij onze stichting aanmelden . Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Wanneer je wordt geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu, dan heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en zorg je er voor dat je ieder jaar een opfriscursus volgt.

 

Basiscursus

Wil je vrijwilliger worden bij onze stichting, maar kun je nog niet reanimeren dan bieden wij je een basiscursus reanimatie aan. In één avond van 3 uren leer je  hoe je moet reanimeren en hoe de AED werkt. Je leert de theorie over een hartstilstand en oefent de reanimatie op daarvoor bestemde poppen.

 

Vanaf 16 jaar kun je bij ons deze cursus volgen. Het minimale aantal voor een cursusavond is door ons gesteld op 7. Wanneer je je aanmeldt bestaat de kans dat je even moet wachten tot er weer voldoende deelnemers zijn voor een basiscursus.

 

Herhalingscursus

Om de vaardigheid van het reanimeren te behouden is het noodzakelijk om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Ook deze wordt door onze stichting aangeboden. Deze wordt gegeven op één avond van 2 uur. De maximale groepsgrootte is ca. 15 personen. Op de agenda op deze website staan de plaats waar en de data waarop deze cursusavonden worden gehouden. Aanmelden kan bij onze Vrijwilligersadministratie aed.heumen@gmail.com of via deze website.

 

HartslagNu

HartslagNu is een landelijke organisatie waar je je als vrijwilliger/hulpverlener dient aan te melden om voor een reanimatie te kunnen worden opgeroepen. HartslagNu registreert ook jaarlijks of de herhalingstraining is gevolgd. Wanneer je deze bij onze stichting volgt geven wij dit door aan HartslagNu. Wanneer de herhalingstraining elders wordt gevolgd, moet je zelf voor de update bij HartslagNu zorgen.

 

Voor het volgen van de basiscursus of de herhalingstraining hoef je in principe niets te betalen. Dat wil niet zeggen dat het gratis is. De docent moet immers wel worden betaald en onze stichting ontvangt daarvoor geen inkomsten. Gelukkig zijn de  meeste zorgverzekeraars bereid de kosten van het volgen van EHBO- en reanimatietrainingen te vergoeden. Daarom ontvang je van ons, na het volgen van de cursus, een factuur met het verzoek deze bij jouw zorgverzekeraar te declareren. Wij verzoeken iedereen nadrukkelijk om, zodra de vergoeding is ontvangen, deze aan ons over te maken.

Op deze manier kunnen wij de lessen "gratis" blijven aanbieden

Heb je geen aanvullende verzekering en weigert jouw verzekeraar de kosten te vergoeden, dan hoef je de factuur niet te betalen. Dat mag uiteraard wel want daarmee ondersteun je het werk van onze stichting.  

 

Certificaat

Onze stichting is aangesloten bij de Europese Reanimatieraad. De cursus wordt dan ook gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur. Na afloop van de jaarlijkse cursusavond ontvang je van ons een certificaat van deze organisatie. Sommige zorgverzekeraars eisen dit alvorens tot uitbetaling over te gaan.

 

Elk hart moet blijven kloppen.

X