Onze sponsoren
Agenda
26-09-2024
donderdag 26 sept. Herhalingscursus reanimatie en AED, 20.00 uur Brandweerkazerne Overasselt
21-11-2024
Donderdag 21 nov. Herhalingscursus reanimatie en AED, 20.00 uur Brandweerkazerne Overasselt

Meer lezen

Cursus Reanimatie en gebruik van de AED

 

Wie kan burgerhulpverlener worden?

 

Iedereen die een erkende reanimatiecursus heeft gevolgd en jaarlijks aan een herhalingscursus deelneemt, kan zich bij onze stichting aanmelden. Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Je wordt dan ook  geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu. 

 

Basiscursus

Wil je vrijwilliger worden bij onze stichting, maar kun je nog niet reanimeren dan bieden wij je een basiscursus reanimatie aan. In één avond van 3 uur leer je hoe je moet reanimeren en hoe je met de AED werkt. Je leert de theorie over een hartstilstand en oefent de reanimatie op daarvoor bestemde poppen.

Vanaf 16 jaar kun je bij ons deze cursus volgen. Het minimale aantal deelnemers voor een cursusavond is door ons gesteld op 5. Wanneer je je aanmeldt bestaat de kans dat je even moet wachten tot er voldoende deelnemers zijn voor een basiscursus.

 

Herhalingscursus

 Om de vaardigheid van het reanimeren te behouden is het noodzakelijk om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Ook deze wordt door onze stichting aangeboden. Deze wordt gegeven op één avond van 2 uur. De maximale groepsgrootte is ca. 15 personen. Op de agenda op deze website staan de plaats waar en de data waarop deze cursusavonden worden gehouden. Aanmelden kan via info@aed-heumen.nl. Je kunt zelf een datum uitzoeken. 

 

Kosten 

Het volgen van een basis-of herhalingscursus is niet gratis. Onze professionele instructeurs moeten immers worden betaald. Een basiscursus kost € 65,- en een herhalingscursus € 50,-. Na het volgen van de cursus ontvang je van ons een certificaat en een factuur.  Hiermee kun je de kosten van de cursus declareren bij je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars hebben in hun aanvullend pakket een vergoeding opgenomen voor EHBO- en reanimatiecursussen. Heb je geen aanvullende verzekering of wil jouw verzekeraar deze declaratie niet vergoeden, maar je bent wel als vrijwilliger aangesloten bij onze stichting, dan ben je niet verplicht de cursuskosten aan ons te betalen. Maar dat mag uiteraard wel.

 

Certificaat

 Onze stichting is aangesloten bij de Europese Reanimatieraad. De cursus wordt dan ook gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur. Na afloop van de jaarlijkse cursusavond ontvang je van ons een certificaat van deze organisatie. Sommige zorgverzekeraars eisen dit alvorens tot uitbetaling over te gaan.

 

Elk hart moet blijven kloppen.

X