Onze sponsoren
Agenda
27-01-2022
Do. 27 januari, herhalingsavond reanimatie van 20.00 - 22.00 uur. Brandweerkazerne in Overassel
10-03-2022
Do.10 maart, herhalingscursus reanimatie en AED, 20.00 uur Brandweerkazerne Overasselt
24-03-2022
Do. 24 maart basiscursus reanimatie en AED, 19.00 - 22.00 uur, in de Brandweerkazerne te Overasselt

Meer lezen

Cursus Reanimatie en gebruik van de AED

 

Wie kan burgerhulpverlener worden?

Iedereen die kan reanimeren, kan zich bij onze stichting aanmelden. Jong en oud. Hoe meer mensen bij het netwerk zijn aangesloten, hoe beter. Wanneer je wordt geregistreerd als hulpverlener bij HartslagNu, dan heb je een erkende reanimatietraining gevolgd en zorg je er voor dat je ieder jaar een opfriscursus volgt.

 

Basiscursus

Wil je vrijwilliger worden bij onze stichting, maar kun je nog niet reanimeren dan bieden wij je een basiscursus reanimatie aan. In één avond van 3 uren leer je  hoe je moet reanimeren en hoe de AED werkt. Je leert de theorie over een hartstilstand en oefent de reanimatie op daarvoor bestemde poppen.

Vanaf 16 jaar kun je bij ons deze cursus volgen. Het minimale aantal voor een cursusavond is door ons gesteld op 7. Wanneer je je aanmeldt bestaat de kans dat je even moet wachten tot er weer voldoende deelnemers zijn voor een basiscursus.

 

Herhalingscursus

Om de vaardigheid van het reanimeren te behouden is het noodzakelijk om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Ook deze wordt door onze stichting aangeboden. Deze wordt gegeven op één avond van 2 uur. De maximale groepsgrootte is ca. 15 personen. Op de agenda op deze website staan de plaats waar en de data waarop deze cursusavonden worden gehouden. Aanmelden kan bij onze Vrijwilligersadministratie aed.heumen@gmail.com of via deze website.

 

Kosten

Is het volgen van een basis-of herh alingscursus gratis? Nee, onze professionele instructeurs moeten immers worden betaald. Een basiscursus kost € 65,- en een herhalingscursus € 50,-. Na het volgen van de cursus ontvang je van ons een certificaat en een factuur.  Hiermee kun je de kosten declareren bij je zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars hebben in hun aanvullend pakket een vergoeding opgenomen voor EHBO- en reanimatiecursussen. Heb je geen aanvullende verzekering of wil jouw verzekeraar deze declaratie niet vergoeden, maar je bent wel als vrijwilliger aangesloten bij onze stichting, dan ben je niet verplicht de cursuskosten aan ons te betalen. Maar dat mag uiteraard wel.

 

HartslagNu

HartslagNu is een landelijke organisatie waar je je als vrijwilliger/burgerhulpverlener dient aan te melden om voor een reanimatie te kunnen worden opgeroepen. HartslagNu registreert ook jaarlijks of de herhalingstraining is gevolgd. Wanneer je deze training bij onze stichting volgt geven wij dit door aan HartslagNu. Wanneer de herhalingstraining elders wordt gevolgd, moet je zelf voor de update bij HartslagNu zorgen.

 

Certificaat

Onze stichting is aangesloten bij de Europese Reanimatieraad. De cursus wordt dan ook gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur. Na afloop van de jaarlijkse cursusavond ontvang je van ons een certificaat van deze organisatie. Sommige zorgverzekeraars eisen dit alvorens tot uitbetaling over te gaan.

 

Elk hart moet blijven kloppen.

X